FAQ

Waarom is Keep Dancin opgericht?

Keep Dancin is opgericht door liefhebbers van festivals, voor festivals en aanverwante organisaties binnen de evenementenindustrie. Vanwege de alsmaar groeiende economische dreiging door COVID-19, ook wel het coronavirus, worden een steeds groter aantal evenementen afgelast of dreigen spoedig afgelast te worden. Daarnaast worden ook veel toeleveranciers en andere organisaties getroffen door teruglopende klandizie.

Al deze festivals en organisaties willen wij, dankzij jullie donaties, een hart onder de riem steken. Want zonder jullie hulp, onze hulp, dreigt de evenementenwereld zoals we deze kennen te verdwijnen. Alleen door onszelf te verbinden en samen actie te ondernemen komen we deze tragedie te boven.

Spread the word and keep dancin!

Hoe kan ik doneren?

Via de homepage zoek je gemakkelijk naar jouw favoriete of lokale festival(s) en/of onderneming(en). Vervolgens bepaal je zelf de hoogte van jouw donatie en zal door Mollie, onze payment service provider, gezorgd worden voor een snelle betaling en afhandeling. Bedankt voor jouw fantastische bijdrage!

Hoe worden de donaties verwerkt?

Alle festivals en organisaties zijn dermate verbonden met ons systeem dat iedere donatie direct naar de betreffende organisatie gaat. Hierdoor hoeven organisaties niet te wachten op jullie gulle gift en is Keep Dancin nooit in het bezit van de betreffende gelden.

Hoe worden de betalingen verwerkt?

De betalingen van alle donaties gaan via Mollie, onze payment service provider. Via een integratie in ons systeem met ieder aangesloten festival en iedere organisatie gaan donaties direct naar de organisatie en zijn hierdoor nooit in handen van Keep Dancin.

Is er een verdienmodel voor Keep Dancin?

Nee. Keep Dancin is een initiatief zonder winstoogmerk door liefhebbers van en professionals binnen de evenementenindustrie. De enige bijkomende kosten naast de daadwerkelijke donatie zijn mogelijke transactiekosten voor Mollie, onze payment service provider.

Is het mogelijk om mijn festival of organisatie van de website te verwijderen?

Natuurlijk. Ieder festival en iedere organisatie komt uitsluitend na toestemming van de betreffende organisatie op de website van Keep Dancin. Mocht er toch, om welke reden dan ook, liever teruggetrokken worden, zullen wij dat zo spoedig mogelijk realiseren.

Komt mijn festival voor Keep Dancin in aanmerking?

In het beginsel streeft Keep Dancin ernaar om festivals en evenementen in Q2 en Q3 van 2020 middels jullie donaties te steunen. Maar ook wij weten niet wat de ontwikkelingen zullen zijn van COVID-19 in de (evenementen)wereld. Indien de nadelige gevolgen langer voortzetten, zal Keep Dancin zich daarop aanpassen.

Festivals kunnen zich hier aanmelden. Keep Dancin zal de aanvraag vervolgens in behandeling nemen en na goedkeuring toevoegen aan de website.

Komt mijn organisatie voor Keep Dancin in aanmerking?

Keep Dancin streeft ernaar om iedere organisatie welke actief is binnen de evenementenindustrie een hart onder de riem te steken middels jullie donaties. Tot deze organisaties behoren o.a. transportbedrijven, vervoersbedrijven, verhuurbedrijven, tentenbouwers, podiumbouwers, cateraars, stage designers, audiovisuele bedrijven en ga zo maar door.

Organisaties kunnen zich hier aanmelden. Keep Dancin zal de aanvraag vervolgens in behandeling nemen en na goedkeuring toevoegen aan de website.

Wat krijg ik in ruil voor mijn donatie?

In het beginsel zijn donaties via Keep Dancin uitsluitend een donatie, een gift, voor het betreffende festival of de betreffende organisatie, om hen te steunen in deze verschrikkelijke tijd. Organisaties zelf kunnen echter, indien zij hiervoor openstaan, kiezen om een tegenprestatie te leveren. Dit zullen zij echter zelf oppakken en donateurs hier zelf van op de hoogte stellen.